MODERNUM

– En del av Sepab Fordonsprodukter AB

Modernum har sedan 1946 tillverkat produkter där kvalitet, funktion och design står i centrum. De första decennierna ligger fokus på att ta fram hushållsprodukter, och först ut är den populära tryckkokaren Flex-Seal. Fram till 1960-talet tillverkas många funktionella produkter för hushållet, flera framtagna av Sigvard Bernadotte och Acton Björn. Dessa betraktas idag som riktiga designklassiker. Under 1970-talet sadlar företaget delvis om till att exklusivt tillverka fordonsprodukter, främst kupévärmare. Det dröjer inte länge innan de etablerar sig på marknaden med flera miljoner sålda produkter.

2011 köper Sepab Fordonsprodukter upp Modernum som tar varumärkets utveckling till nästa nivå. Modernum blir nu ett helt eget varumärke. Fyra år senare, år 2015, köper industrikoncernen Indutrade AB upp Sepab Fordonsprodukter, vilket ger mer kraft och energi till Modernum. Visionen och arbetet med att utveckla egna produkter i nära samarbete med kunderna fortsätter och resultatet blir ett flertal produkter som alla bygger på uttalade önskemål från fordonsmarknaden. Modernum vidareutvecklas och bolaget drivs av passion, engagemang och under samma ledning. I en omorganisation 2022 övergår bolaget Sepab Fordonsprodukter helt till namnet Modernum, och i samband med detta lyfts också Sepabs egenutvecklade produkt Exy in i ett annat bolag som ägs av Indutrade.

Vår historia

Modernum har sedan 1946 utvecklat framtidens produkter tillsammans med sina kunder och efter deras behov och önskemål. Idag framställer Modernum användarvänliga och anpassningsbara produkter där modern teknik och funktionalitet kombineras med snygg design. Scrolla i sidled för att läsa mer om oss och vår historia.

1940

1946
Modernum AB grundas av Rolf Fredriksson och börjar tillverka hushållsprodukter.

Pionjärer
Flex-Seal blir Modernums första produkt och även den första tryckkokaren i Sverige.

1950

50-talet
Det framgångsrika samarbetet kring design med Prins Sigvard Bernadotte inleds.

1954
Den än idag populära Bernadotte-kannan lanseras och blir en succé.

1960

60-talet
Modernum blir agentur i Sverige för Tefals och Kenwoods hushållsprodukter.

1970

1970
Företaget byter riktning och börjar tillverka fordonsprodukter.

Mitten av 70-talet
Modernum introducerar färgerna rött och svart i produktdesignen.

1980

80-talet
Batteriladdare tillkommer som produkt och rött och svart blir standardfärger för designen.

1982
Sepab tar över försäljningen av matlådevärmare, en smart uppfinning av Gustaf Edvall.

1990

Sent 90-tal
”Halford-laddaren” introduceras på marknaden. Den blir snabbt en storsäljare.

2010

2011
Modernum köps upp av Sepab Fordonsprodukter AB.

2013
Nästa generations körjournal ”ExyPro” lanseras och säljs i tusentals exemplar.

2015
Industrikoncernen Indutrade AB köper Sepab och tillför ännu mer kraft och energi till Modernum.

2017
Produkten Digital Lightning lanseras som ett nytt tillskott i Modernums serie av extraljussatser.

2020

2021
Modernum gör entré på elbilsmarknaden med Zpark – elbilsladdare och motorvärmare i ett.

2021/2022
En omorganisation sker och Modernum övergår till att bli ett eget bolag.

I nutiden – mot framtiden
Modernum fortsätter utveckla produkter med fokus på funktion, design och kvalitet.

I nutiden – mot framtiden

Sedan starten 1946 har Modernum varit ledande inom sitt område. Positionen behåller de än idag, över 75 år senare. De senaste åren har företaget nått stora framgångar, framför allt när det kommer till universella satser för extraljus och dragkroksinstallationer. Framtagningen av dessa kvalitetsprodukter underlättas genom ett gediget samarbete med tillverkare och kunder inom kablage, elektroniska system och andra systemlösningar. Samtidigt fortsätter Modernum att kontinuerligt utveckla och modernisera sina befintliga produkter, såsom matlådevärmaren som fram till idag sålts i över flera hundratusen exemplar.

Resan fortsätter och 2021 gör Modernum entré på elbilsmarknaden med produkten Zpark – elbilsladdaren och motorvärmaren i ett. Modernum fortsätter uppfylla löftet de gett sina kunder från första dagen: Att erbjuda användarvänliga produkter med fokus på design, funktionalitet och hög kvalitet.

Kvalitets- och miljöpolicy

  • Modernum ska tillverka och leverera varor och tjänster av sådan kvalitet att dessa tillgodoser avsedd funktion, överensstämmer med kundens behov, krav och förväntningar, samt uppfyller tillämpliga myndighetskrav.
  • Vi vill ha ett nära samarbete med våra leverantörer och kunder. Detta för att uppnå rätt kvalitet på de varor och tjänster vi levererar, och därmed ha nöjda och återkommande kunder.
  • Vi ska verka för ett aktivt miljötänkande och sträva efter att påverka materialval, utformning och användning av de produkter vi tillverkar och säljer, så att de blir så miljövänliga som möjligt.
  • Vi ska källsortera och minimera mängden sopor som kommer från vår verksamhet. Batterier, förpackningar, metaller och elektronik, etc. skall omhändertas och återvinnas på ett så miljöriktigt sätt som möjligt.
  • Transporter av personal och gods ska ske på mest miljövänliga sätt. Vi väljer därför fordon och speditörer som är så miljövänliga som möjligt.
  • Vi ställer samma krav på våra leverantörer som på oss själva. Vi prioriterar därför samarbete med leverantörer som aktivt arbetar för miljön och tar ansvar för sin egen miljöpåverkan.
  • Grunden i vårt ledningssystem utgörs av förebyggande åtgärder som syftar till att göra rätt från början. Eventuella fel ska följas upp och systematiskt arbetas bort.
  • Vi ska ständigt förbättra vårt ledningssystem med hjälp av regelbundna analyser, förbättringsåtgärder och uppföljningar.

Information gällande vår databehandling av personuppgifter Vår utgångspunkt är att inte behandla fler personuppgifter än vad som behövs. Vi behandlar personuppgifter främst för att uppfylla våra åtaganden gällande t.ex. leveranser, fakturering, samt för att upprätthålla vårt kundregister. Personuppgifter behövs också för att kunna ge bra service när det gäller marknadsföring, uppföljning och information, samt i vissa fall även för att uppfylla lagar och andra rättsliga förpliktelser.


KONTAKTA OSS

Vi gör alltid vårt bästa för att möta våra kunders behov, både med produkter och tjänster från vårt sortiment och med specialanpassade lösningar. Tveka därför inte att höra av dig till oss på Modernum – Alltid lätt oavsett.


Tel: 08-626 95 00
Epost: info@modernum.se